Shifting /D R U U M A

Shifting /D R U U M A

Enkele jaren geleden leerde ik de sjamanistische trancereis als een manier om andere bewustzijnsniveaus te betreden. De begeleiding op framedrum is voor mij een heel krachtige factor. Daaruit kwam het verlangen om ook zelf een drum te maken. Ook Eva Peeters van Sídhe bleek met datzelfde idee te spelen. En hupla: in het kader van de residentie in het stadsatelier van kunstencentrum Vooruit (Viernulvier) in 2018 staken we met Sídhe een workshop in elkaar als aanloop naar de performance Stof&as.

“Onder leiding van percussionist Robbe Kieckens en geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele maken we elk onze eigen sjamanendrum. Een sjamanendrum wordt o.m. tijdens rituelen gebruikt om voorbij de zintuiglijke realiteit contact te maken met het onzichtbare, het onkenbare. Door hem zelf te bouwen en te gebruiken, wordt het een bezield instrument dat aan jou verbonden is.

In 2020, 2022 en 2023 volgden nog workshops waar we met verschillende technieken experimenteerden. We werken ondertussen ook samen met Ahawa en bieden een ceremoniële workshop aan waarin je zelf je drum bouwt, gewijd in de Druïdistische traditie. Meer info op de webstite van Sídhe.