Nuit Blanche Amsterdam

Nuit Blanche Amsterdam

Vlaams cultuurhuis De bRakke Grond nodigde kapotski uit om een performatieve installatie te bouwen. Voor Nuit Blanche vulden we een aanhangwagen met geluidsmixers, effecten, rommel, massa’s kabel en veel gaffa tape. We bouwden een tentakel-installatie waar we samen met het publiek 8 uur lang noise produceerden. Van interactie gesproken…

“A wild trip through Amsterdam, from seven in the evening till seven in the morning. An all-nighter of art and experiment at seven locations throughout the city, including De Brakke Grond. The programme was inspired by people with great ideas about the city. Creating a stage, a moment and a network dedicated to their creative urge.”

 

Kapotski teamed up with Daniel Rivero Baralt and Louise Van den Eede

een uittreksel uit de recensie in Gonzo magazine:

” De avond begint logischerwijs bij De Brakke Grond, na het afhalen van de passe-partouts. Met verse polsbandjes en een nuchter hoofd bestormen mijn gezelschap en ik het Vlaamse cultuurhuis voor een impressie van de tien uur durende jamsessie in de grote zaal, met het publiek als muzikant, onder leiding van de leden van de Vlaamse band Kapotski. Niets haalt het kind in je naar boven als een keyboard van de speelgoedwinkel en een paar oude draaitafels, dat bewijzen de bezoekers. Het resultaat klinkt af en toe ook echt ergens naar, dankzij de ijverige geluidsmannen. Een geslaagd kunstwerk om naar te kijken en aan mee te doen.”