Nabij

Nabij

Samen met Eva De Groote vorm ik audiomakerij Selkie.

Dit is het verhaal van Odette, de moeder van Eva's moeder. Ze stierf nog voor Eva geboren werd. Er werd nooit over haar gesproken. Ook niet over de broer die er ooit was en die vijf maanden na de dood van zijn moeder verongelukte. Hij was toen zeventien. Was hij haar gevolgd in het graf? Was er iets mis met hem? Waarom wilde niemand over hen spreken? Eva groeide op zonder antwoorden.
Toen Eva ouder werd begon ze meer en meer te beseffen dat die familieleden die ze nooit had gekend wel degelijk hun stempel drukten op de levens van de levenden vandaag.

Op 7 mei 2021 kwam Eva's nieuwe roman GROND uit. Het gaat over een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar biologische wortels en daarbij sporen vindt van haar mysterieuze vroeggestorven grootmoeder. Dat zet een ketting aan transformerende gebeurtenissen in gang. Het boek en de podcast verschenen samen als tweeluik.

Steffie Van Cauter maakte tekeningen op basis van de podcast. Ze vormen een expo die te zien was als lanceringsevent voor GROND in BLANCO.

 

Nabij is genomineerd voor een Oorkonde in de categorie 'Story' op het DS Podcastfestival 2022

Nabij werd getipt door de VPRO als te ontdekken podcast uit Vlaanderen

Over de zoektocht van een kleindochter naar de grootmoeder die ze nooit heeft gekend. Vier afleveringen ontroerende familiegeschiedenis. Over rouw, verborgen verdriet en verlichting. Prachtig!

www.lindejacobs.be

Eva De Groote: stem, regie, Ruben Nachtergaele: sound design, muziek en montage, Ayco Nachtergaele: cello, Smilla Nachtergaele: eindsong, Steffie Van Cauter: tekeningen, eindregie: Eva Moeraert