Let's tick together

Let's tick together

In het caotische jaar 2020 kregen veel mensen het moeilijk. We verloren geliefden, geld en menselijk contact. We bleven met dat verlies vaak zitten binnen onze eigen bubbel. Tegelijkertijd kregen we nieuwe inzichten en hoop. We beseften opnieuw het belang van samen zijn, van creativiteit en van solidariteit. Het hartverwarmende applaus voor onze zorgverleners om 20:00 was daar het mooiste voorbeeld van. Met Let’s Tick Together creëren we zo’n nieuw collectief ritueel.

Gooi op woensdag 30 december om 20:00 stipt deuren en ramen open, hef samen met ons een leeg glas en tik mee met een muzikale livestream. Met Let’s Tick Together - hét nationale slotritueel van 2020 - vragen we zo aandacht voor wat jij verloren bent, voor hoe we voor elkaar zorgen en voor het feest dat niet kan zijn. Let’s Tick Together wordt het collectieve slotakkoord van een bewogen jaar.

Zin om mee te doen? Surf op 30 december naar letsticktogether.be en zet de livestream op. Neem een glas en lepel, en tik mee op de tonen van een ritmisch muziekstuk, gecomponeerd door de Gentse muzikant Ruben Nachtergaele. Aan de hand van de filmpjes kan je op voorhand oefenen. Met Let’s Tick Together tikken we samen op de voorlaatste dag van 2020, en kijken we het nieuwe jaar met verse moed tegemoet. Een applaus voor elkaar!

 

Let’s Tick Together is een initiatief van Moving Closer en Kunstencentrum Voo?uit en wordt ondersteund door talloze partners uit de cultuur, de zorg en het middenveld. 

Collectief Moving Closer slaat een brug tussen kunst, zorg en (afscheids)rituelen. Vier vrouwen ontwikkelen vanuit hun expertise unieke projecten die ruimte creëren voor rouw, verlies en verdriet. Projecten die toegankelijk en op maat zijn, en die samen gedragen kunnen worden. Moving Closer is Sophie De Somere (Onbetaalbaar), Uus Knops (psychiater, auteur ‘Casper: een rouwboek’), Barbara Raes (Beyond the Spoken) en Katleen Schepers (De Zeven Eiken, uitvaartbegeleiding).met steun van de Vlaamse Overheid