Kabuski

Kabuski

Voor het Yo opera festival in Utrecht (NL), ontwikkelde kapotski ‘kabuski’. We bouwden een reguliere rijdende stadsbus van de GVU om tot instrument/geluidsomgeving. Ons doel was de openbare ruimte te transformeren tot een speelse omgeving en onverwachte sociale interactie te stimuleren.

” De bus is omgebouwd tot een rijdende muziekinstallatie, een Kabuski dus. In Kabuski mag en kan wat anders niet kan en mag: spelen en al spelend muziek maken tijdens het rijden.

Dus… stap op, neem plaats en geef gas! Of duw op dat knopje, trek aan dat touwtje, fluister in de micro: laat je maar gaan. Liefst niet stilletjes op je plaats blijven zitten deze keer. Pulken, prutsen en spelen: alles mag, niks moet. Al rijdend maak je je eigen klankdecor bij de stad. Daarvoor staan de geheime Kabuskimachinisten garant…

Het muzikale knutseltrio Kapotski gaat ervan uit dat je ieder object kunt gebruiken voor iets waar het niet voor dient. En dat er zéker met ieder object muziek valt te maken. Het resultaat van hun experimenten situeert zich tussen analoog en digitaal misbruiken en herbestemmen van elektronische en andere apparaten, speelgoed, omgeving, metaal, contactgeluid, frigo?s, mixers…”

Concept en uitvoering: Ruben Nachtergaele, Jonas Nachtergaele, Kurt Stockman, electronica: Jeroen Vanhoutte, coproductie: Zonzo Cie en Yo Opera Festival