hotdogski

hotdogski

installatie/performance-reeks in de publieke ruimte: een smakelijke integratie van buurtbewoners, meubelontwerp, youtube en hotdogs.

We realiseerden dit VJ-project als laureaat van de ‘kunst in de buurt ‘ wedstrijd van Stad Gent. Het doel was sociale cohesie te bewerkstelligen door mensen samen te brengen rond een hotdog kraam en te confonteren met beelden van zichzelf en het hele wereld wijde web. We mixen online beelden en geluid tot een live performance. Sociaal gezien werd Hotdogski een meeting point in de buurt, de Sint Bernadettewijk’in Gent.

een samenwerking tussen kapotski, Olivier Provost, nucleo, Stad gent Dienst kunsten, project Moscou bernadette / SMAK, ontwerp & productieleiding: Ruben Nachtergaele

Carmen Van Puyenbroeck schreef  op Gent Blogt:

Hotdogski richt zich op de Bernadette-wijk, een eerder geïsoleeerde sociale tuinwijk op de grens van Sint-Amandsberg en Oostakker Lourdes. Het is een wijk met een 200-tal uniforme huisjes, een van de eerste Gentse tuinwijken. Een buurt die niet echt gekend is buiten Sint-Amandsberg, denk ik.
Kapotski heeft daar een atelier in een vroeger schoolgebouw dat sinds 2005 onder beheer valt van Nucleo vzw. Er zijn plannen om die school om te bouwen tot een cultureel buurthuis en ‘t is echt wijs dat Kapostki activiteiten opzet voor de mensen uit de tuinwijk."