De Grote Zwarte Vogel

De Grote Zwarte Vogel

Een interactieve vertelling in een tent vol rariteiten

De Grote Zwarte Vogel is een verhaal dat nog verzonnen moet worden. Samen met de fantasie van de kinderen ontvouwt er een nieuwe vertelling, stukje bij beetje, fragment per fragment. Niemand kent het verhaal en toch is het er. Zo vliegt De grote zwarte vogel verder de leegte in. 

Heeft iemand hem al gezien? Vertel en vlieg je mee?

Een vogeltent met een enorme kaart waar je middenin zit. Kasten met bijzondere figuren die je begeleiden op een avontuurlijke reis. 

Tijdens de voorstelling improviseert theatermaker Michiel Alberts samen met de kinderen een geheel nieuwe mythe over ‘De Grote Zwarte Vogel’. Zo komen er uit de eigen verwondering nieuwe personages, wonderlijke locaties, plotse wendingen en wonderbaarlijke avonturen voort. WITHWIT begeleidt deze vertellingen met spannende objecten, klanklandschappen en Schaduwspel. Als een estafette wordt het verhaal doorgegeven aan een volgende groep en zo verder verteld.

Daarnaast is er ook een beeldende atelier waar het verzonnen verhaal door de kinderen wordt vormgegeven. Zo ontstaat er een groot visueel universum wat je kan volgen op het web.

Vertelling en concept: Michiel Alberts, Scenografie en sculpturen: Erki De Vries en Freija Van Esbroeck, Muziek: Ruben Nachtergaele, Creatie landschapstapijt: Kristin Vanden Bosch, Webdesign en logo: Annemie Buytaert, Productie: WIThWITvzw, Verkoop: Froefroe, Met de steun van: Stad Antwerpen, Vlaamse Gemeenschap, FroeFroe, LAB-Hasselt